Stage Trade bij Sunweb Group

Job description

Voor de Internationale Trade Holidays Team van Sunweb Group te Rotterdam, zoeken we een actieve stagiair(e) (start datum vanaf september 2021).


Het team is verantwoordelijk voor de trading van de vliegcapaciteit en accommodaties van alle merken binnen de Sunweb Group. Dit voor de diverse saleslanden, zoals Nederland, België, Denemarken, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De communicatielijnen zijn kort, de sfeer is informeel. We werken nauw met elkaar samen, zijn gedreven, staan voor snelle groei, hoge kwaliteit en goed resultaat. We richten ons op zowel zon- als skivakanties!


Let us introduce Sunweb Group

Sunweb Group is een jonge, gedreven, organisatie waarin gezamenlijk zorg wordt gedragen voor een goede werksfeer, een aantrekkelijk product, tevreden klanten en een uitstekend resultaat. Voor deze stage bieden wij een stagevergoeding en wanneer je het leuk vindt om bij ons te werken, heb je kans op een betaalde baan na afloop van je stage of na het afronden van opleiding.


Kijk hier onze welcome video!


Requirements

Your challenge
Het optimaliseren van de bezetting van onze ingekochte vluchten en accommodaties en bijbehorende verkoopprijzen zijn uitermate belangrijk binnen onze verkoopstrategie.

We bewaken het overzicht van de voorraden (vliegtuigstoelen en accommodaties), de pricing, de marges, maken diverse (ad-hoc) analyses (concurrentie, trends, verkoopcijfers) en leveren input voor marketingactiviteiten. Alles met als doel een zo optimaal verkoopresultaat te behalen (maximale winst tegen een zo hoog mogelijke bezetting van capaciteiten). Dit is dan ook de voornaamste taken van een Trade-medewerker. Als stagiaire geeft jij dagelijks ondersteuning aan het Trade-team en bent dus een belangrijk onderdeel van het team. Afwisselend en zeer uitdagend!


Je voert o.a. bovengenoemde werkzaamheden uit op afdeling Trade.

  • Je coördineert de marketingactiviteiten van Trade & Revenue Management.
  • Je maakt concurrentie-, trend-, risico- en verkoopanalyses,
  • Je beantwoordt vragen van andere afdeling zoals het Contact Center en beheert/organiseert het inkomende en het uitgaande mailverkeer van de afdeling. Je gebruikt je creativiteit en enthousiasme om dit op de best mogelijk manier te doen.
  • Naast deze werkzaamheden is er ruimte voor eigen inbreng/initiatief en kan dit op gestelde leerdoelen worden afgestemd. Een eventuele stage opdracht van ongeveer 1 dag per week is in overleg mogelijk. Deze stage is per September.


Why join Sunweb Group?

Sunweb Group is een internationaal opererende touroperator en mede bekend van o.a. reismerken als Sunweb, Husk, Bizztravel en GOGO jongerenreizen. Van oorsprong zijn we een direct-seller waarbij de zonvakanties en wintersportreizen rechtstreeks via het internet of telefonisch aan onze klanten worden verkocht. Er zijn vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, UK, en Spanje. Het hoofdkantoor staat in Zwitserland. Het kantoor waar je komt te werken is gevestigd in Rotterdam.


What about you?

  • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
  • Je bent sociaal, maar kunt ook goed zelfstandig werken.
  • Je bent flexibel en commercieel ingesteld.
  • Je bent proactief. Je gaat nauwkeurig te werk en bent efficiënt en accuraat.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Als geschikte kandidaat kan je minimaal 4 dagen in de week meewerken. Daarnaast volg jij een HBO opleiding in een relevante richting. Naar verwachting werk je (indien mogelijk) ongeveer 50% thuis en 50% op kantoor in Rotterdam.


Solliciteren?

Denk jij dat je de power hebt om ons te ondersteunen? Ben je ervan overtuigd dat wij jou beter moeten leren kennen? Klik dan nu op 'apply now' en stuur je CV en motivatie naar ons op.


Vragen? Neem dan gerust contact op met Talent Acquisition Specialist Yvonne, via jobs@sunwebgroup.com