Data Engineer

Job description

Sunweb is hard onderweg om dé digitale vakantie expert te worden. Aan ons de uitdaging om met een gepersonaliseerde benadering dé perfecte vakantie samen te stellen én dit alles op schaal te doen waardoor we vakanties voor bijna iedereen bereikbaar te maken.


Jouw impact

Jouw rol is een van de drijvende krachten achter het slim en schaalbaar optimaliseren van onze interne processen en de beleving van onze klanten. We hebben jouw hulp hard nodig om verder te bouwen aan ons state-of-art Intelligence platform dat het fundament vormt onder deze strategie.

Als onderdeel van een gemengd team van Business Intelligence (BI) en Artificial Intelligence (AI/ML) specialisten dat begin 2020 is samengesteld uit verschillende functionele afdelingen, werk je aan het platform dat verschillende dataproducten ondersteunt. Dit platform bestaat uit een analytisch gedeelte dat uitgebreide operationele en management rapportages en een self-service omgeving bevat, maar ook operationele (real-time) systemen zoals ons Customer Data Platform (CDP) en Revenue Management (RM) platform.


Als Data Engineer ontwikkel je voornamelijk oplossingen in ons Data Lake ons Customer Data Platform op basis van Microsoft Azure technologieën. Onderdelen van onze marketing technology stack zijn gebaseerd op Google Marketing Cloud en het Google Cloud Platform.


Het Intelligence team valt binnen het Digital team en onderdeel van een vooruitstrevende, groeiende, moderne en internationale organisatie. De sfeer is open en informeel, wat een uitstekende basis is voor een goede werksfeer. We waarderen vooruitgang over perfectie, waarbij we continue van elkaars fouten en successen aan het leren zijn. Je krijgt volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Initiatief wordt zeer gewaardeerd.


Dit vind jij leuk om te doen

 • Ontwikkelen van nieuwe oplossingen binnen ons 'state-of-the-art' intelligence platform, waarbij Microsoft Cloud technologie de basis vormt
 • Modelleren van delen van het data warehouse en ontwikkelen ETL-processen binnen de geldende BI-architectuur
 • Ontwikkelen van pipelines in Python en/of R om samen met onze Data Scientists oplossingen te bouwen in ons Customer Data Platform en ons Revenue Management systeem
 • Beheren en ondersteunen in geval van functionele vraagstukken of technische problemen


Hier herken jij jezelf in 

 • Je hebt een HBO of WO-achtergrond, bij voorkeur in de richting van informatica.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht, kan zelfstandig werken en hebt een positieve instelling.
 • Zowel ad-hoc als projectmatig werken vallen onder jouw talenten.
 • We zijn een internationale organisatie, wij vragen daarom goede communicatieve vaardigheden, gesproken en geschreven in Engels.
 • Kennis van Microsoft Azure, SSIS, Azure Data Factory, Google Marketing Cloud, Google Cloud Platform en PowerBI zijn een pré.


Dit zoek je in je baan

 • Sunweb Group heeft de ambities én de middelen om de nummer 1 touroperator te worden, jij kan hier deel van uitmaken!
 • De focus ligt op het optimaliseren van onze data en hiermee slimmer en efficiënter in te zetten. Voor jou als BI Developer betekent dit dat je echt impact kan maken tezamen met het Intelligence team door het verbeteren van onze customer data platform.
 • Ons platform is technisch gezien al volwassen, cloud based, Microsoft Azure stack en niet veel legacy systemen. Dat zal jou aanspreken als developer.
 • Dit team gaat ook nog verder groeien met meer specialistische rollen die jou ook de kans geven om te ontwikkelen.

Requirements

Laat ons Sunweb Group introduceren

Sunweb Group is een snelgroeiend online reisbureau dat ernaar streeft ‘the leading digital holiday expert’ te worden. Onze collega’s zijn zelfgedreven en ondernemende mensen die werken voor hun plezier en met een voortdurende drive om de beste klantervaring te creëren. Bij Sunweb Group zijn we op zoek naar proactieve collega’s die enthousiast zijn om dingen te testen en iets nieuws te leren, die naar collega’s uitreiken om samen te creëren en die onderweg genieten van de reis. Met een pan-Europese identiteit, hebben we een hoofdkantoor in Zurich, ons grootste kantoor in Rotterdam, software en web development in Girona en verscheidene sales hubs door Europa. We werken samen over onze vijf reismerken: Sunweb Sun, Sunweb SKI, Eliza was here, Youngsters en Primavera Reizen.


We bring personalized holidays within reach of the many, to offer a pause from everyday life, increase wellbeing and create lifetime memories. We aim to become the leading digital holiday expert, shaping the future of holiday experiences.


Waarom meegaan op onze reis?

Werken voor Sunweb Group betekent…

 • Work hard, play hard, dus geniet van 25 vakantiedagen plus 6 ATV dagen.
 • Aantrekkelijke korting wanneer je boekt bij onze merken voor jou, je vrienden en je familie.
 • Als international bedrijf staan we open voor werken vanuit huis, vanaf het strand of een andere plek naar keuze, bijvoorbeeld een van onze (hub) kantoren in Antwerpen, Kopenhagen, Girona, Parijs of Rotterdam.
 • Naast de basis (pensioen, verzekering, reiskostenvergoeding), kun je profiteren van het hele jaar door persoonlijke coaching sessies, gezonde lunches, plekken om op te laden en verrassende extra’s.


Heb je interesse?

Wil jij als Data Engineer deel uit gaan maken van ons team? Dan ontvangen wij graag jouw CV. Wij kijken uit naar je sollicitatie.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op via jaap.menting@sunwebgroup.com.Werken bij Sunweb Group

#LI-JM1