Business Intelligence Developer

Job description

Heb jij het talent en ben je agile genoeg om mee op reis te gaan naar de top? Voor een intelligente en gedreven IT-er is dit de kans op een carrière bij een ambitieus, groeiend en internationaal bedrijf dat verreikende ambities heeft binnen de reisbranche. Om dit waar te maken bereiden wij ons agile development team verder uit. Hebben wij jouw aandacht? 


De valuestream Business Intelligence (BI) houdt zich bezig met het vertalen van allerlei klant specifieke informatiebehoeften naar breed gedragen oplossingen in de vorm van interactieve rapportages en allerlei soorten dahsboards met KPI's. 

Tevens wordt bepaalde intelligentie continue teruggevoerd naar operationele systemen om volledig geautomatiseerd, optimale beslissingen te nemen. Mede gelet op de grote hoeveelheid data (‘big data’) die dagelijks wordt verwerkt en de hedendaagse technologische ontwikkelingen, speelt de BI-functie een zeer belangrijke rol binnen de organisatie. Ondersteuning richting data analytics en marketing intelligence vormen hierbij een cruciaal onderdeel, waarbij ook self-service BI inmiddels breed wordt toegepast. Hiervoor werkt het team, in een ‘full agile way’, intensief samen met zowel de business als met de andere valuestreams binnen het bedrijf.


Wie zijn wij? 

Sunweb Group is een touroperator met als grootste doel om de beste vakantie ervaring te bieden aan haar gasten. Dit doen wij met onze drie business units: Sunweb Sun, Sunweb Ski en Eliza was here. Zij werken samen aan de beste, toekomstgerichte strategie om nummer 1 te worden en worden ondersteund door de Centers of Excellence. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en verder hebben we kantoren in Rotterdam, Girona, Antwerpen, Parijs en Kopenhagen. We werken constant aan het verbeteren van onze service vanuit een klantgericht oogpunt, door onszelf uit te dagen en te ontwikkelen. 


Requirements

Wat is jouw impact als BI Developer? 

 • Je helpt mee met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen binnen ons 'state-of-the-art' BI platform, waarbij Microsoft Cloud technologie de basis vormt. Je verzorgt de ontwerpen en toets je deze op juistheid, volledigheid en consistentie
 • Je modelleert delen van het datawarehouse en ontwikkelt benodigde ETL-processen binnen de geldende BI-architectuur
 • Je assisteert de business met selfservice oplossingen door het ontsluiten van data en kennisoverdracht binnen PowerBI
 • Je houdt je bezig met het modelleren en opzetten van OLAP-kubussen, inclusief initiële opzet van scorecards en dashboards
 • Op basis van een roulatieschema, draag je zorg voor het beheer en biedt ondersteuning richting 'business' in geval van functionele vraagstukken of technische problemen.


Wie ben jij? 

 • Je hebt een HBO of WO-achtergrond, bij voorkeur in de richting van informatica
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie 
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht, kan zelfstandig werken en hebt een positieve instelling
 • Kennis van Microsoft Azure, SSIS, Azure Data Factory en/of PowerBI zijn een pré
 • Zowel ad-hoc als projectmatig werken vallen onder jouw talenten
 • We zijn een internationale organisatie, wij vragen daarom goede communicatieve vaardigheden, gesproken en geschreven in Engels


Waarom werken bij Sunweb Group?

 • Werken in een internationale, ambitieuze en dynamische organisatie 
 • 25 vakantiedagen plus 6 ATV dagen (gebaseerd op een fulltime dienstverband)
 • Aantrekkelijke korting op vakanties bij onze merken.


Waarom kiezen voor ons?

Je komt te werken in een vooruitstrevende, groeiende, moderne en internationale organisatie met een aansprekend product waarin ICT een belangrijke rol speelt. De sfeer is open en informeel, wat een uitstekende basis is voor een goede werksfeer. Tevens geven wij je volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Initiatief wordt zeer gewaardeerd.


Heb je interesse? 

Wil jij als BI Developer deel uit gaan maken van ons team? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. Wij kijken uit naar je sollicitatie. 

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met People, Organization & Culture via jobs@sunwebgroup.com.