Skip to content

Business Intelligence Developer

Netherlands, Zuid-Holland, RotterdamBusiness Intelligence

Job description

Sunweb is hard onderweg om dé digitale vakantie expert te worden. Aan ons de uitdaging om met een gepersonaliseerde benadering de perfecte vakantie samen te stellen én dit alles op schaal te doen waardoor we vakanties voor bijna iedereen bereikbaar maken.

Jouw impact

Jouw rol is het slim en schaalbaar optimaliseren van onze interne processen en de beleving van onze klanten. Jij helpt ons verder te bouwen aan ons state-of-art Intelligence platform. Als onderdeel van een gemengd team van Business Intelligence (BI) en Artificial Intelligence (AI/ML) specialisten, dat begin 2020 is samengesteld uit verschillende functionele afdelingen, werk je aan het platform dat verschillende dataproducten ondersteunt. Dit platform bestaat uit een analytisch gedeelte dat uitgebreide operationele & management rapportages en een self-service omgeving bevat, maar ook operationele (real-time) systemen zoals ons Customer Data Platform (CDP) en Revenue Management (RM) platform. Als BI developer ontwikkel je voornamelijk oplossingen in ons Data Lake en data warehouse op basis van Microsoft Azure technologieën.


Zie jij jezelf dit doen?

 • Ontwikkelen van nieuwe oplossingen binnen ons 'state-of-the-art' intelligence platform, waarbij Microsoft Cloud technologie de basis vormt.
 • Modelleren van delen van het data warehouse en ontwikkelt benodigde ETL-processen binnen de geldende BI-architectuur.
 • Bouwen van self-service oplossingen voor de ‘business’ door het ontsluiten van data en kennisoverdracht binnen PowerBI.
 • Modelleren en opzetten van OLAP-kubussen, inclusief initiële opzet van dashboards.
 • Beheren en ondersteunen in geval van functionele vraagstukken of technische problemen.


Job requirements

Wat jou succesvol maakt in je rol

 • Je hebt een HBO of WO-achtergrond, bij voorkeur in de richting van informatica.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • We zijn een internationale organisatie, wij vragen daarom goede communicatieve vaardigheden, gesproken en geschreven in Engels.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht, kan zelfstandig werken en hebt een positieve instelling.
 • Zowel ad-hoc als projectmatig werken vallen onder jouw talenten.


Een introductie van Sunweb Group

Sunweb Group is een snelgroeiende online reisorganisatie dat ernaar streeft ‘the leading digital holiday expert’ te worden. Onze collega’s zijn zelfgedreven en ondernemende mensen die werken voor hun plezier en met een voortdurende drive om de beste klantervaring te creëren. Bij Sunweb Group zijn we op zoek naar proactieve collega’s die enthousiast zijn om dingen te testen en iets nieuws te leren, die naar collega’s uitreiken om samen te creëren en die onderweg genieten van de reis. Met een pan-Europese identiteit, hebben we een hoofdkantoor in Zurich, ons grootste kantoor in Rotterdam, software en web development in Girona en verscheidene sales hubs door Europa. We werken samen over onze 3 grote business units: Sunweb Sun, Sunweb SKI en Eliza was here.


We bring personalized holidays within reach of the many, to offer a pass from everyday life, increase wellbeing and create lifetime memories. We want to accomplish to become the leading digital holiday expert, shaping the future of holiday experiences.


Waarom werken bij Sunweb Group?

Het Intelligence team valt binnen het Digital team en is onderdeel van een vooruitstrevende, groeiende, moderne en internationale organisatie. De sfeer is open en informeel, wat een uitstekende basis is voor een goede werksfeer. We waarderen vooruitgang over perfectie, waarbij we continue van elkaars fouten en successen aan het leren zijn. Je krijgt volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Initiatief wordt zeer gewaardeerd.

 • Aantrekkelijke korting wanneer je boekt bij onze merken, voor jou, je vrienden en je familie.
 • Salaris tussen de EUR 2.984 en EUR 7.216, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Ons platform is technisch gezien al volwassen, cloud based, Microsoft Azure stack en niet veel legacy systemen. Dat zal jou aanspreken als developer.
 • Sturen op output en het nemen van ownership is hoe wij het liefst werken met elkaar. Wil jij in de middag gaan sporten... DOEN. We zien graag dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt om te performen naar verwachting en optimaal te kunnen presenteren. Die vrijheid krijg je.
 • Work hard, play hard en geniet van 25 vakantiedagen plus 6 ATV dagen (gebaseerd op een fulltime dienstverband).
 • Je kunt deels vanuit huis werken afgewisseld met dagen dat je samen met je team op ons kantoor in Rotterdam werkzaam zal zijn.


Heb je interesse?

Wil jij als BI Developer deel uit gaan maken van ons team? Dan ontvangen wij graag jouw CV/LinkedIn profiel. Wij kijken uit naar je sollicitatie.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op via jaap.menting@sunwebgroup.com.


Jouw sollicitatieprocedure zal enkele tussenstops hebben:


Sunweb Group is een werkgever met gelijke kansen, wat betekent dat we in geen enkel opzicht discrimineren. We vieren diversiteit en zijn toegewijd aan het creëren van een inclusieve en veilige omgeving voor iedereen.


Werken bij Sunweb Group

#LI-JM1

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable